Треньорът на Рома Жозе Моуриньо прие загубата от Севиля на финала в Лига

...
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо прие загубата от Севиля на финала в Лига
Коментари Харесай

Моуриньо: Мъртви сме, но сме горди

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо одобри загубата от Севиля на финала в Лига Европа с високо вдигната глава. Испанците завоюваха след осъществяване на дузпи, а това бе първи изгубен еврофинал за Специалния. След мача обаче той похвали своите футболисти за себераздаването и съобщи, че в никакъв случай не е бил по-горд от тях. Освен това той се оплака и от съдийството на Антъни Тейлър.

" Преди мача споделих, че ще си тръгнем с купата или ще си тръгне мъртви. Е, мъртви сме. Мъртви сме физически, ментално изтощени, мъртви, тъй като това е несправедлива загуба с доста противоречиви моменти. Мъртви сме, само че сме горди. Винаги съм казвал, че можеш да загубиш един мач, само че не и своята чест или професионализъм. Спечелих пет финала и изгубих този, само че все пак съм горделив. Момчетата дадоха всичко от себе си. Всички се раздадоха за тази фланелка, това е част от нашата натура. Приемаме нещата съществено и смирено, работим крепко. Всеки реагира по друг метод - един плаче, различен не. Истината е, че всички сме доста тъжни, без значение дали плачем или не. Получи се страховит мач, страховит край, доста динамичен ", счита Моуриньо.

" Бяхме притиснати от тим, който има повече гений от нас. Загубихме мача, само че не и достолепието си. Никога не съм бил по-горд от тима, даже и когато сме побеждавали. Бяхме упражнявали старателно и дузпи, само че пропуснахме две - само че го сторихме дружно, освен изпълнителите. Поздравления за Севиля, само че поздравления и за моите футболисти. Те би трябвало да се приберат вкъщи спокойни и горди след всичко, което сториха. Това са моите момчета от Будапеща ", сподели още португалецът.

Той разяснява и стартирането на Дибала от първата минута, макар че преди мача твърдеше, че той е контузен и не може да играе цялостен мач.

" Не съм крил Пауло, скрих неговата обстановка в последните два-три дни. Той бе съществено контузен. Когато гледате по какъв начин играе Дибала, разбирате, че през последните два месеца резултатите ни можеха да са други, в случай че той бе на терена ", приключи Специалния.

Накрая бе повдигната и тематиката за бъдещето му, само че той не даде явен отговор.

" В понеделник отивам във почивка. Ако имаме време да приказваме преди този момент, ще го създадем, в случай че пък не, ще си умря, а по-късно ще забележим. Аз би трябвало да се боря за тези момчета и сега не мога обективно да кажа дали ще остана. Аз съм сериозен човек и преди няколко месеца признах пред клуба, че в случай че имам оферти от други тимове, първо на тях ще кажа. Винаги съм бил почтен и пряк. Говорих с шефовете през декември, когато имах предложение от Португалия, само че по-късно не съм имал контакт с никого от управлението. Имам контракт за още година и това е ситуацията ", приключи наставникът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР